Στα 16 ανέρχονται τα αδέσποτα που βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες που έριξαν ασυνείδητοι  στην περιοχή Κρεβατάκια του Δήμου Κοζάνης.  Τα νεκρά ζώα βρέθηκαν ακόμα και δίπλα στην παιδική χαρά που υπάρχει στην γειτονιά. Τις εικόνες φρίκης που προκάλεσαν θλίψη αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους επί της οδού Ξηρολίμνης, που αντίκρισαν τα νεκρά ζώα, περιέγραψε στην αστυνομία, ο κ. Χρήστος Αβραμέας, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση κατ αγνώστων. Ο κ. Αβραμέας  που βρέθηκε στο σημείο  τα μεσάνυχτα της περασμένη  Τρίτης 22 Μαΐου, όπου και συνέβη το τραγικό περιστατικό με την θανάτωση στο σύνολο τους, των αδέσποτων που ζούσαν στην περιοχή και φρόντιζαν

Στο σημείο νωρίς το πρωί της επομένης, βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού  Σωματείου Κοζάνης «Αγγίζωο» Σάκης Πατιός, καθώς επίσης  συνεργεία του Δήμου και η αστυνομία. Αυξημένα παραμένουν τα περιστατικά θανάτωσης ζώων στον Δήμο Κοζάνης, καθώς μόλις δυο μήνες πριν στην περιοχή Κασλά με τον ίδιο τρόπο βρήκαν τραγικό θάνατο 14 αδέσποτα, όπως και στην περιοχή του Ξενία αρκετά ήταν τα ζώα που έχασαν την ζωή τους από φόλες. Έκκληση ώστε να δοθούν περαιτέρω στοιχεία στην αστυνομία, από τους πολίτες να βρεθεί ο ένοχος καθώς και είναι η πρώτη φορά που γίνεται επώνυμη καταγγελία για περιστατικά θανάτωσης. Μεταξύ των ζώων που θανατώθηκαν ήταν αρκετά κουτάβια αλλά και θηλυκά που κυοφορούσαν.

Το περιστατικό καταδικάζουν οι κάτοικοι της περιοχής στα Κρεβατάκια εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους για την αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων σε όλη την πόλη και την αναγκαιότητα για στειρώσεις καθώς και των μέτρων  που θα πρέπει να ληφθούν από την πολιτεία ώστε να μπορούν οι Δήμοι να διαχειριστούν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε όλη την Ελλάδα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου